EINDHOVEN – Als eerste aanbieder in Nederland biedt betaaldienst Capayable online shoppers de mogelijkheid om hun aankopen in drie gelijke termijnen te betalen, zonder rente.

Hoe gaat Capayable Gespreid betalen in zijn werk?

Bij de bestelling betaalt de klant de eerste termijn rechtstreeks via iDeal aan de webwinkel. Tijdens dit   bestelproces checkt Capayable automatisch in een fractie van één seconde de kredietwaardigheid van de klant. Na de eerste betaling ontvangt de klant een e-mail met de betaalgegevens voor de tweede en derde termijn, die worden voldaan middels een iDEAL link van Capayable. De tweede termijn wordt voldaan op dag 30 en de derde termijn op dag 60. Zonder rente, zonder BKR-controle en zonder leningsovereenkomst. Dit is mogelijk omdat de termijnbetalingen binnen 60 dagen worden voldaan en hiermee buiten de regelgeving WFT vallen.

De voordelen zijn evident

Omdat er daadwerkelijk geen rente in rekening gebracht wordt, is de afschrikkende melding: “Let op! Geld lenen kost geld” niet nodig. Er is geen sprake van een BKR-registratie of een leningsovereenkomst. Klanten besteden aantoonbaar meer als de mogelijkheid wordt geboden om in termijnen te betalen. Daarmee biedt Capayable Gespreid betalen voor webwinkels een extra marketingtool om de gemiddelde orderwaarde eenvoudig te verhogen. Capayable Gespreid betalen is beschikbaar voor bedragen vanaf € 150,00 tot € 3.000,00 voor zowel B2C als B2B.

‘De betaaldienst is ontwikkeld om het klanten van webshops makkelijker te maken. Het speelt in op de behoefte om grote uitgaven in termijnen te betalen. De drempel voor grotere uitgaven wordt duidelijk verlaagd als de mogelijkheid tot gespreid betalen wordt geboden’, aldus directeur Patrick van de Graaf. In 2017 wil Capayable het gespreid betalen toegankelijk maken voor de retail.

Het is niet de eerste betaaldienst van Capayable. In 2014 startte het bedrijf met achteraf betalen. In tegenstelling tot andere aanbieders rekent Capayable een vast transactiebedrag zonder een risico-fee. De Eindhovense betaaldienst wil met het gespreid betalen verder doorgroeien op de betaalmarkt. De release van gespreid betalen start in Nederland en is te implementeren op alle gangbare platformen, API of via payment service provider Pay.nl.
Capayable verhoogt uw conversie