Capayable is een nieuwe speler op de Nederlandse markt die aan webwinkels de mogelijkheid biedt om klanten achteraf te laten betalen. Er zijn al een aantal andere bedrijven actief met deze dienst, maar Capayable kent een andere werkwijze.

Achteraf betalen via Capayable
Capayable zal zich ten aanzien van de concurrentie onderscheiden met de wijze waarop er door de webwinkels afgerekend dient te worden. Er hoeft door de webwinkels namelijk alleen maar een vaste vergoeding betaald te worden voor de credit check. Bij de concurrenten wordt er een percentage van de aankoopsom in combinatie met een risicofee betaald over de transactie. Webwinkeliers krijgen de mogelijkheid bij Capayable om na zestig dagen de vordering op de klant te verkopen. Bij verkoop van de vordering zal de webwinkelier 80 procent van de waarde van de openstaande rekening krijgen. De band met de klant blijft in de periode behouden. Het is ook mogelijk om de vordering niet te verkopen, maar aan het traject van incasso in te gaan met ACCS.

Late betaling
Als webwinkels klanten de gelegenheid bieden om achteraf te betalen, dan is er altijd een bepaald risico aan verbonden. Er zijn altijd klanten die te laat of helemaal niet betalen. Bij de concurrenten van Capayable wordt er in dat geval sneller uitgekeerd aan de online retailers. De concurrenten betalen doorgaans binnen twee weken het volledige bedrag van de openstaande rekening aan de webwinkels uit. Er wordt in dat geval wel een commissie in de rekening gebracht die varieert van 3, 4 of 5 procent.

Er zijn al een aantal grote webwinkels in zee gegaan met Capayable, zoals Reisartikelen.nl. Ook Le Ballon en Jamin maken gebruik van de diensten die Capayable aanbiedt op het gebied van achteraf betalen.
Capayable verhoogt uw conversie